استفاده از مطالب وبسایت فقط با ذکر نام و لینک مجاز است؛ هرگونه استفاده تجاری ممنوع است |
پاییز 2021 ماناسلو یکی از جنجال انگیز ترین فصل های صعود در هیمالیا بود، قسه از آن جا آغاز می شود که سال 2019 آقای ابرهارد ژرگالسکی بعد از ابهام هایی در دنیای کوهنوردی مقاله مهمی را بروی وبسایتش 8000ers.com منتشر کرد. آقای ژورگالسکی بعد از مطالعه دقیق شکل توپوگرافی قله ماناسلو به این نتیجه رسید که محلی که سال هاست کوهنوردان به عنوان قله اعلام می کنند آن جایی نیست که همه در آن توقف می کنند و عکس می گیرند، بلکه هنوز چند متر دیگر با قله فاصله است.
قصه مهم از تابستان 2021 شروع شد، جایی که شرپای معروف نپالی مینگما جی اعلام کرد که پاییز به ماناسلو می رود و این بار تا قله واقعی و بالاترین نقطه کوه را صعود می کند. بالاترین نقطه ای که سالها بود هیچ کوهنوردی صعود نمی کرد و قید آن چند متر آخر را می زد. در فصل صعود در پایزز 2021 که اتفاقا فصل شلوغی هم بود کوهنورد آمریکایی جکسون گرووز با استفاده از یک پهپاد در روز قله چند عکس و فیلم گرفت که نه تنها شکل واقعی توپوگرافی قله را نشان داد و تائیدی بود بر مقاله آقای ژورگالسکی که از بازتاب جهانی بسیاری داشت. در اسن عکس در حالی تیم مینگا جی در حال تلاش برای رسیدن به بالاترین نقطه(قله کوه) نشان داده می شود که در کمال تعجب عموم کوهنوردان جایی پایین تر مشغول عکاسی هستند بی توجه به یک کفهوم بزرگ که قله یعنی بالاترین نقه کوه نه 5 متر پایینتر، نه بیست متر پایین تر و نه هیچ کجای دیگری.
بعد از بازتاب جهانی عکس ها سایت هیمالیان دیتابیس اعلام کرد که از بهار 2012 هیچ کوهنوردی به قله اصلی ماناسلو صعود نکرده است، البته این سایت صعودهایی که تا نقطه قله کاذب انجام شده بود را در تمام این سال ها تائید کرده بود.
بیانیه هیمالایان دیتابیس برای صعود تیم مینگما جی به قله واقعی:
تبریک به مینگما جی و تیماش برای رسیدن به قله حقیقی و بلندترین نقطه قله ماناسلو. این دومین صعود واقعی تاریخ قله ماناسلو در فصل پاییز و اولین بعد از پاییز ۱۹۷۶ بود.
این یک روز مهم در تاریخ کوهنوردی هیمالیا است و بر نحوه نگارش گزارش هیمالایان دیتابیس درباره قله ماناسلو تاثیر میگذارد. تیم ما دور هم جمع خواهد شد تا در مورد استراتژی نحوه برخورد با صعودهای آینده و گذشته این کوه تصمیم گیری کند.
ضمنا به همه تیمهایی که به قله فرعی رسیدند تبریک میگوییم و امیدواریم همه به سلامت به پایین برگردند
کمی بعد از انتشار این بیانیه هیمالیان دیتابیس و سایت هشت هزاری ها نظر خودشان را بر سر جنجال ماناسلو اعلام کردند:
هیمالایان دیتابیس: از سال ۲۰۲۲ فقط صعود افرادی تائید میشود که تا قله واقعی ماناسلو را صعود کنند و توقف در کمی پایینتر در منطقه قله فرعی مورد پذیرش نیست اما صعودهای قبلی که تائید شده همچنان مورد تائید است چرا که به گفته آنها “ما نمی توانیم تاریخ را تغییر دهیم” این یعنی قله واقعی نه نقاب برفی است که خطرناک باشد و نه فاصله آن قابل چشم پوشی کردن است و فقط کوهنوردان، شرپاها و کارگزان در طی این سال ها کوتاهی کرده اند و به قله اصلی صعود نکرده اند. چطور می شود مهم ترین اصل دنیای کوهنوردی را به این راحتی نادیده گرفت: قله یعنی بالاترین نقطه کوه. تعریفی مشخص و ساده. وقتی اطرافتان هنوز جایی برای بالا رفتن وجود دارد شما هنوز به قله نرسیده اید
سایت هشت هزاریها در این مورد اعلام کرد: یک لیست جدید تهیه شود و نام افرادی که تا قله واقعی صعود کردهاند و آنهایی که در منطقه تلرانس توقف کردهاند از هم تفکیک شود. به گفته این سایت “بله این تاریخ را تغییر میدهد اما تغییر تاریخ بهتر از انجام کار اشتباه است”
عدهای از کاربران فضای مجازی و کوهنوردان میگویند موقعیت دقیق قله ماناسلو حداقل از پاییز ۲۰۱۹ و بعد از انتشار مقاله ابرهارد ژورگالسکی در سایت هشتهزاریها کاملا مشخص بود، حتی تابستان مینگما جی هم این را اعلام کرد و ندانستن و کمکاری توجیه ندارد چرا که بر اساس عرف کوهنوردی به ویژه در هشت هزاری ها که سطح تاپ فعالیت کوهنوردی است : وقتی اطارفتان هنوز جایی برای بالارفتن وجود دارد، شما هنوز به قله نرسیده اید”
عدهای نیز میگویند بیانیه هیمالایان دیتابیس اعتبار این موسسه را خدشه دار کرده است چرا که حداقل در پاییز ۲۰۲۱ دیگر همه از موقعیت دقیق قله آگاهی داشتند و حتی تیم مینگماجی از یک ماه قبل از صعود اعلام کردند که آنها قلهی اصلی را صعود میکنند و نه آن نقطه مرسوم را اما عدهای هم بر این باورند که نباید سختگیری کرد و توقف در منطقه تلرانس قله هم، همان قله است. چیزی که اما مشخص است از سال ۲۰۲۲ همه باید تا بالاترین نقطه کوه بروند وگرنه صعودشان تائید نمیشود
نامگذاریهای روی عکس بر اساس مقاله مهم ابرهارد ژورگالسکی از توپوگرافی ماناسلو در سال ۲۰۱۹ است
در این بین برخی کوهنوردان مانند فردریک استرانگ سوئدی (پاییز ۲۰۱۵) و شهروز کاشف پاکستانی(پاییز ۲۰۲۱) که تا نقطه کاذب صعود کرده بودند اعلام کردند که قله ماناسلو را از لیست هشت هزاریهایشان حذف و اعلام کردند اکنون مطمئنیم به قله صعود نکردیم و دوباره بر روی آن تلاش خواهیم کرد
سلام ودرود بر نگارنده متن بسیار زیبابا ارزش و پراز محتوا بود بنده هم یکی از طرفداران کوهنوردی و عاشق کوهستان هستم آرزو دارم این قله را فتح نمایم
سپاس
با سلام مقاله بسیار خوب واموزندهای بود
ممنون از توجه شما
درود بر شما،
عالی و همتتان متعالی، امید که روزی بتوانیم قله عشق را هم صعود کنیم.
البته مسابقه و رقابت جذابیتهای خودشو داره ولی من فقط برای آرامش و لذت بردن از طبیعت کوهنوردی میکنم و رسیدن به قله یا صرف وقت کمتر برای صعود اصلا برام مهم نیست. ممکنه وسط راه صعود بخاطر تماشای یک گل یا چای خوردن کنار یک نهر آب با صفا کلا از صعود به بالاتر صرف نظر کنم.